Johan & Daphne

Getrouwd op 3 september 2005 in Pienza

Trouwen in Toscane, het idee leek ons 8 maanden geleden erg leuk. De werkelijkheid was echter nog veel mooier, bijna onwerkelijk!
 
Wij zijn op zaterdag 3 september 2005 getrouwd in Pienza. Wij sliepen met ouders, broers en zussen en getuigen 2 nachten in de Villa te Montepulciano. De villa is prachtig gelegen, zeer verzorgd en het personeel is hartverwarmend. Onze gasten arriveerden op vrijdag 2 september. Door het prachtige weer hebben we vrijdagmiddag lekker kunnen relaxen bij het zwembad (uitkijkend op de vallei) en kwamen we vanzelf al in de stemming. Na een welkomstborrel hadden we 's avonds een pizza-party op het programma. In de prachtige tuin van de villa genoten we van het lekkere eten, de krekels en de muziek.
 
Zaterdag 3 september was het dan zover. Na een lekker ontbijt ging iedereen zich aankleden en om 11.00 uur toonden we ons als bruidspaar aan de familie en getuigen. Inmiddels was de Fiat 500 gearriveerd, waar we de show mee moesten stelen. En dat hebben we gedaan! Je moet je Pienza voorstellen: een prachtig autovrij middeleeuws plein met nog een aantal verlate toeristen en lokale bevolking. Je komt als bruidspaar al toeterend de hoek om met die kleine Fiat 500 en raakt eerst zelf ontzettend ontroerd door de aanblik van de familie en naaste vrienden die speciaal voor jullie naar Italië zijn gekomen. Vervolgens komen zij niet meer bij van het lachen door die kleine Fiat 500 waar wij in zaten, opgepropt!! De ceremonie was leuk, de gastvrouw en tolk perfect, alleen wel zweten geblazen, maar dat heb je er graag voor over.
 
Vervolgens zijn we lopend naar het tegenover gelegen klooster gelopen waar wij een lichte lunch, champagne en bruidstaart hadden. Om drie uur was de lunch afgelopen en stond de Fiat 500 alweer klaar, dit keer helemaal versierd met ballonnen en blikjes wat voor nog meer hilariteit en bekijks zorgde. Wat zijn die Italianen enthousiast! We reden door de smalle straatjes en ze stonden aan weerskanten te klappen en te juichen alsof hun leven er vanaf hing! We kunnen ons nu een klein beetje voorstellen hoe je je als koninklijk paar moet voelen!
 
We hadden bewust een Intermezzo (pauze) ingelast van 15.00-18.30 uur. Om niet aan een stuk door het programma af te werken, maar ook even bij te komen en het vooral relaxed te houden. Achteraf gezien geen verkeerde keuze, want van 16.00-18.30 uur kwam de regen met bakken uit de hemel, niet voorspeld overigens. Lichte paniek, want we zouden 's avonds buiten borrelen en eten en de hele tafel was buiten al opgemaakt en gedekt. Uiteindelijk hebben we moeten besluiten om het diner binnen te doen en 10 minuten voordat de gasten bij de villa arriveerden werd het droog en konden we wel buiten borrelen. Gelukkig was het personeel van de Villa zo ontzettend professioneel, dat we ook binnen de sfeer kregen die we buiten in gedachten hadden. Het Italiaanse muzikantentrio was geweldig en zorgde ervoor dat, zelfs tussen de gangen door, de voetjes van de vloer gingen. Om half 1, na de afscheidsspeech vonden we het welletjes en zijn we op het hoogtepunt gestopt.
 
De reacties van de gasten zijn overweldigend en ook wijzelf denken na drie weken nog weleens, is dit echt ONZE bruiloft geweest?! Het was helemaal af. Gea heeft hier voor een groot deel aan bijgedragen. We hebben heel prettig met haar samengewerkt en er was altijd tijd voor een gesprek, e-mail etc. Ze begrijpt als geen ander wat het inhoudt om in het buitenland te trouwen. Gea nogmaals dank, YOU MADE OUR DAY!!!

Terug naar het overzicht