Cerimonia

Foutmelding

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /var/www/vhosts/italianstyle.nl/httpdocs/includes/file.phar.inc).

De civile huwelijksvoltrekking vindt plaats in het stadhuis. Steeds vaker gebeurt het echter dat de gemeente ook een andere locaties aanbiedt. Dit kan bijvoorbeeld een mooie buitenplek, een terras of een fraaie villa zijn.  
Zelfs is  het mogelijkheid om in sommige dorpjes op het strand te trouwen. 
 
Een kerkelijke inzegening vindt plaats in de Katholieke kerk. Deze is tevens rechtsgeldig en behoeft dus geen extra wettelijke voltrekking. 
 
Naast het  civile of kerkelijke huwelijk neemt de vraag naar een symbolisch huwelijk toe. ‘Renewing the vows’ of een huwelijks-voltrekking met eigen inbreng is op vele locaties mogelijk. 
 
Het bruidspaar kiest er dan voor van te voren in Nederland te trouwen of  in het plaatselijke Italiaanse stadhuis de wettelijke voltrekking te laten plaatsvinden. Bij deze huwelijksvoltrekking zijn dan alleen de getuigen en tolk (verplicht) aanwezig. En bij de ceremonie op een zelf gekozen plaats ( fraaie tuin, strand, villa) zijn natuurlijk alle gasten aanwezig!