Anita & Arthur

Getrouwd op 22 juni 2012 in Volterra

Een huwelijksaanzoek op 10 mei 2011, de verjaardag van mijn pa! Trouwen zouden we in 2012, het jaar dat we 10 jaar samen zouden zijn. Dat leek toen nog ver weg, maar wat vloog de tijd en voordat we het wisten reden we met onze drie kinderen op zaterdag 16 juni richting Toscane! De auto volgepakt gingen we ons avontuur tegemoet! De eerste dagen hadden we een heerlijk hotel geboekt en dinsdag 19 juni gingen we richting onze locatie,  waar al onze gasten ook naartoe zouden komen. Eigenaresse Giulia en vriend Leopold hadden er vreselijk veel zin in, en waren al bezig met allerlei voorbereidingen. Ze wilden dat het ons aan niets ontbrak, en dat kun je best aan Italianen overlaten! Woensdag was de dag van ondertrouw.  Toen hebben we ook kennisgemaakt met gastvrouw Renee en haar man Matthijs. Dat klikte meteen.
De ondertrouw stelde niet zoveel voor, gelukkig had Gea ons dat al verteld. 's Middags ben ik met vriendin Maaike naar Siena gereden voor mijn proefkapsel. We werden daar zo leuk ontvangen, het hele team stond ons op straat op te wachten en we konden de auto voor de deur (op de stoep) parkeren! Na een uurtje waren we daar klaar, met het kapsel zou het wel goed komen!
Donderdag, de dag dat alle gasten aankomen! Dat was super! Iedereen kwam luid toeterend de oprijlaan oprijden, en elke keer was het weer een surprise wie er uit de auto kwam! Aan het eind van de middag was de hele bups die met het vliegtuig kwamen ook gearriveerd en zaten we allemaal heerlijk aan de bubbels. Het was warm, 37 graden, niet normaal voor deze tijd, maar je hoorde ons niet klagen! ‘s Avonds hebben we met z’n allen gebarbecued, dat was al zo onwijs gezellig! En we waren nog niet eens getrouwd! De groep was heel divers, 52 grote en kleine mensen, en binnen no time was het een grote ‘familia’! Voelde goed!
 
Vrijdag DE dag! Om 7 uur opgestaan, na vier uur slaap! Gelukkig viel het met die wallen wel mee! Mijn vriendin Inge zou mijn make-up verzorgen, en zij was ook al zo vroeg opgestaan! De rest van de gasten lag nog in diepe rust… Na een cappuccino begon Inge met de make-up en rond 8 uur was Barbara daar voor mijn haar, en het haar van onze bruidsmeisjes, dochter Anna en haar vriendinnetje Julia. Wow, de meiden zagen er uit om op te vreten, echte prinsesjes! Wat voelde ik me trots en blij dat het eindelijk zover was. David de fotograaf was er ook, die was al in de kamer van de bruidegom geweest om foto’s te maken. Ik was zoo nieuwsgierig hoe Arthur er uit zou zien! Helemaal geweldig! Het moment was aangebroken om ons, samen met de kinderen, aan onze gasten te presenteren.  ‘L incontro’’, de ontmoeting op z’n Italiaans, een mooi moment, een van de velen!
De gasten gingen met de bus naar Volterra, en Arthur en ik reden er achteraan in een oude Fiat 500, een hele toer om met dat ding te rijden, maar ging goed! Het moment dat we het plein van Volterra op reden zullen we ook nooit meer vergeten. Het leek net een film, iedereen, bekenden en onbekenden, applaudisseerden voor ons.
 
De ceremonie zelf was ook bijzonder en emotioneel! Gastvrouw Renee vertaalde alles in het Nederlands. We hadden live muziek, twee sopranen, die, ondanks dat we op een tenor rekenden, prachtig zongen, paste helemaal in de sfeer! Na het ja-woord hebben we getoast en bruidstaart gegeten op een geweldige plek in Volterra. De eigenaren hadden zich ook flink uitgesloofd met een goddelijke lunch! Hierna gingen Arthur en ik het stadje door met onze fotograaf. David is echt de beste! Hij heeft ons zo op ons gemak gesteld. Het werd een hele ongedwongen fotoreportage, en de foto’s zijn echt meesterlijk mooi geworden!
 
De gasten vermaakten zich in de tussentijd ook prima. Zij konden nog het stadje verkennen en werden daarna weer teruggebracht naar de locatie. Met die hitte was het druk in het zwembad! Rond een uur of 8 ‘s avonds was iedereen klaar voor het diner en was ook de DJ begonnen. Wat een geweldige vent was dat. Hij had in no time, nog voordat er gegeten was, iedereen op de dansvloer met zijn dansjes.  De stemming zat er meteen in! Hij had wel concurrentie, want broer Aad wilde ook graag draaien, en bij hem ging ook het dak eraf!! Het diner was fantastisch. We hadden een paar gangen binnen, maar ook buiten een buffet. Heerlijke Toscaanse wijnen erbij, we werden elke keer weer verrast door al het lekkers. Het toetjesbuffet werd zelfs pas om half 3 ‘s nachts opgediend… dat kan alleen maar in Italië!!
 
Zaterdag ging een deel van de gasten of naar huis of verder op vakantie. De rest bleef en iedereen was in een roes van de dagen ervoor! Geweldige ervaring, met op zaterdag nog een kookworkshop voor de liefhebbers. Dat was een idee van Giulia!
 
We zijn inmiddels een paar weken verder, en denken er nog vaak aan terug. Italian Style, Gea, ontzettend bedankt voor de organisatie! Jij wist ons te brengen naar deze prachtige locatie, waar we zo genoten hebben! Giulia en Leopold bedankt voor jullie improvisaties en organisatie aldaar! Het was super! Ook dank aan onze gastvrouw Renee, Matthijs en kapster Barbara!
 
Uiteraard hadden we dit feest nooit zo beleefd zonder onze gasten! Dankzij jullie is het voor ons onvergetelijk geworden!

Trouwen in Italië kunnen we aan iedereen aanraden!
Over 12,5 jaar gaan we het nog eens over doen!!

Veel liefs Arthur & Anita
 
 

Terug naar het overzicht