Rob & Desiree

Foutmelding

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /var/www/vhosts/italianstyle.nl/httpdocs/includes/file.phar.inc).
Getrouwd op 1 september 2004

De meest gehoorde reactie was: ’waarom helemaal in Italië?’ toen we iedereen vertelden van onze trouwplannen. Waarom? Omdat we het anders wilden doen dan de bruiloften die we tot dan toe hadden meegemaakt. En omdat het een fantastische plek is om te trouwen, het weer zit bijna altijd mee en de sfeer is gemoedelijk. Achteraf is dit helemaal uitgekomen en is het een onvergetelijke geweldige week geweest. Maar zonder goede hulp zou dit nooit uitgekomen zijn....

Het idee om in Italië te trouwen hadden we opgedaan tijdens een van onze vakanties in Toscane. ’Wat zou het geweldig zijn als we hier met onze familie en vrienden een groot feest zouden kunnen vieren’, dachten we en we begonnen allerlei ideeën te ontwikkelen en verschillende Toscaanse dorpjes en stadjes op een heel andere manier te bekijken. Uiteindelijk vonden we een klein dorpje, Murlo, waar we eigenlijk direct verliefd op waren geworden. Een hele kleine vesting bovenop een heuvel, met rondom prachtig uitzicht op het Toscaanse landschap. Hier zou het gaan gebeuren !

Klein detail: wij spreken geen Italiaans en het Engels ter plekke beindrukte ons ook niet erg dus zochten we hulp bij Gea van Italian Style. Een aparte ervaring, met iemand in Rotterdam praten over een huwelijk zo’n 1500 km verderop en nog ruim een jaar te gaan. Maar wel noodzakelijk als je alles piekfijn geregeld wilt hebben. Gea liet ons duidelijk zien welke zaken er allemaal geregeld moesten worden en hoe zij daar zou ondersteunen. Haar ervaring met trouwen in Italië bleek uit alle verhalen en voorbeelden die zij vertelde, en alles is uiteindelijk ook zo uitgekomen.

In Nederland werd alles geregeld: alle benodigde officiële papieren, de gastvrouw (tevens tolk), de Nederlandse fotograaf die in Italie woont, de ’trouwkever-cabrio’, de band die wereldberoemd in Italie is, het eten, de locaties, enzovoorts.... En dan is het wachten.....

Op maandag 30 augustus in ondertrouw, op woensdag 1 september trouwen. De huwelijksdag verliep precies zoals gepland. De familie en vrienden hebben de hele dag mee kunnen maken wat ook wij hebben meegemaakt. Het begon met het ophalen van de bruid in het appartement van de ouders, de prachtige rit in de kever cabrio naar het Museum waar we zijn getrouwd, het ’si’-zeggen, de zingende en klappende familieleden en vrienden op het pleintje voor het museum. Daarna een heerlijke rit naar een wijngoed waar we heerlijk hebben gegeten, gedronken en gepraat, maar vooral genoten van het prachtige weer en de heerlijke sfeer. Het uitzicht was geweldig en iedereen was zeer onder de indruk van deze dag.

Met een volle maag (en erg lekkere wijn en andere dranken) keerden we terug naar het landgoed ’La Ripolina’ waar wij verbleven. Vier Toscaanse landhuizen en 1 kasteel werden bewoond door ons en onze gasten. Het feest in de avond zou plaatsvinden op een van de kasteelpleinen, maar niet voordat we allen een heerlijk verkoelende duik in het zwembad hadden genomen. Op een huwelijksdag het zwembad in.... dat was de eerste keer dat wij dat hadden meegemaakt...De avond kwam snel en het feest was eenvoudigweg geweldig. De lekkere Italiaanse gerechten - waarvoor de eigenaren van het landgoed met hun familie dagen hebben gewerkt in de keuken - bepaalden naast de band uit Genova de Italiaanse sfeer op een ’hollands feest in Toscane’. Een heerlijke avond, waar veel gedanst, gefeest, gegeten en gedronken werd... tot in de kleine uurtjes...

Dat was het dan, ruim een jaar na ons eerste contact met Italian Style. De droom was uitgekomen, alles ging zoals van te voren gepland, de gasten waren erg onder de indruk en gingen na een fantastische week weer richting huis. Hun ’vakantie’ was voorbij, maar de onvergetelijke ervaring zal ons allen altijd bijblijven.

Bedankt!
 

Terug naar het overzicht