Patrick & Helma

Getrouwd op 20 april 2004 in Pienza

"Zomer 2002
In een aandoenlijk kerkje midden in Palermo (Sicilië) vraag ik mijn toekomstige vrouw ten huwelijk. Door de zenuwen heen hoor ik een volmondig ja. Tja... en nu? Het moet, zoals iedere bruiloft, wel iets speciaals worden. Daar zijn we het over eens. Het liefst niet in Nederland. Ook daar zijn we het over eens. Resteert nog één ding: waar moeten we beginnen en wie gaat ons helpen (we spreken immers de taal niet)?

Najaar 2002
Via internet komen we op de website van Italian Style. Ineens hebben we antwoord gekregen op onze nog openstaande vraag. We weten waar we moeten beginnen en we weten wie ons gaat helpen. Een eerste gesprek met Gea van der Spek (Italian Style) bevestigt onze vermoedens. Er bestaan meer mensen met een voorliefde voor Italië. Tevens blijken onze wensen zo gek nog niet, sterker nog, er zijn veel meer mogelijkheden. In de daaropvolgende gesprekken diepen we alle mogelijkheden uit en komen we tot een gewenste invulling van de dag. De datum staat al vast; 20-04-2004. Nu alleen de plaats nog.

April 2003
Een jaar voor de bruiloft gaan we in Italië op zoek naar een geschikte plaats met dito locatie. We hebben 2 opties meegekregen van Italian Style alvorens we de reis ondernemen: Lucca en Pienza. Beide prachtig om te zien en nog mooier om in te trouwen. De keuze valt op Pienza in combinatie met een hotel in San Quirico d’Orcia. Dit hadden we namelijk al vanaf het begin gehoopt; een autenthiek Italiaans stadje met een prachtige vrijstaande kerk (Pieve di Corsignano), een fraai stadhuis, een oud klooster en lieve mensen.

Najaar 2003/ begin 2004
De voorbereidingen zijn in volle gang en de spanning stijgt. Alle voorbereidingen in Nederland verlopen soepel. Onze droomdag krijgt vorm.

20-04-2004
De huwelijksdag is perfect; de zon straalt, het landschap bloeit, de gasten hebben het geweldig en wij genieten volop. Vanaf het moment van opstaan tot het einde van de dag is alles perfect geregeld. Het wettelijk huwelijk in het stadhuis, het kerkelijk huwelijk begeleid door een sopraan met strijkorkest, een brindisi op de binnenplaats van een oud klooster, een fantastisch diner, etc.
 
Als we alles over mochten doen, zouden we het precies hetzelfde doen... Italian Style: namens het bruidspaar en alle daggasten, bedankt voor alles!"

Terug naar het overzicht