Marcella & Arjan

Getrouwd op 30 Juli in Lucca

Wat enkele jaren geleden begon als dagdromen is dit jaar dan eindelijk werkelijkheid geworden…we hebben onze relatie en ons gezin bekroond met een huwelijk in Italië! Waarom Italië vroegen veel mensen, maar als we beginnen te vertellen over onze fascinatie voor het land, de taal, de keuken, de mensen, de cultuur…dan volgde toch snel begrip. Enkele jaren geleden hadden we al eens contact gehad met Gea om een gevoel te krijgen wat er allemaal komt kijken bij een droomhuwelijk in Italië en toen hadden we meteen al een goed gevoel.
 
Toen onze plannen vorig jaar eindelijk concreet werden hebben we meteen contact gezocht met Gea en vanaf de eerste ontmoeting voelden we een klik. Gea voelde op de een of andere manier feilloos aan wat voor ons belangrijk was en kwam met suggesties en uiteindelijk een voorstel die precies pasten in ons persoonlijke idee van een droomhuwelijk. Alhoewel het best “eng” was om alle organisatie in Italie niet bij ons zelf te houden maar in de bekwame handen van Gea heeft dat ons zoveel rust gegeven in de verdere organisatie van de hele dag!
 
En eindelijk was het dan zover! Een week voor onze huwelijksdag kwamen we aan bij de Villa nabij Lucca. Vanaf het eerste moment waren we verguld…álles ademde de sfeer van het Toscane en het Italië dat we onze familie en vrienden zo graag wilden laten proeven. In de loop van de week kwamen de eerste gasten druppelsgewijs aan totdat we helemaal compleet waren op 29 juli. Met 49 mensen, waaronder 13 jonge kinderen, verspreid over de 17 kamers in de sprookjesachtige villa tussen olijfbomen en cipressen, begonnen we met een ontspannen welkomstborrel en “eenvoudig” diner. Je zag iedereen tot rust komen, genieten en zich overgeven aan La Bella Vita.
De volgende dag – 30 juli 2013 – is de dag waarop onze lang gekoesterde wens volledig in vervulling ging! Van l’incontro bij de versierde trap, de bloemen, onze prachtige kinderen, de 39 jaar oude witte Fiat 500 waarin we naar Lucca scheurden en door gastheer Matthijs op zijn fietsje naar het stadhuis werden geloodst tot aan de prachtige Sala Verde in het stadhuis. Hier hebben we onder begeleiding van schitterende live muziek (aanrader!) dan eindelijk “si” tegen elkaar gezegd. Alles viel in dit kleine uur op zijn plek…zoveel emotie en sfeer kun je alleen maar van dromen. Als kersverse “sposi” genoten we van een “brindisi” in de sprookjesachtige stadstuin waarna we in een stoet door het historische centrum van Lucca naar een restaurant liepen om te genieten van authentieke lichte lunch en taart. Daarna zijn we met Alessandro, onze su-per-fotograaf, nog een heuse fotoshoot gaan doen op de stadsmuur van Lucca. Toen we terugkwamen in de villa lagen alle gasten lekker in het zwembad af te koelen en wij hebben gewoon even meegedaan…hoe leuk! Daarna de dag afgesloten met een perfect verzorgd diner in Toscaanse stijl, een door zijn eenvoud spectaculaire millefoglie al cucchiaio als dessert en voldoende limoncello…era veramente una giornata particolare.
 
Gastvrouw Renée en haar man Matthijs vervulden hun rol met verve. Alles was tot in de puntjes verzorgd en we hebben daardoor echt van elke seconde kunnen genieten zonder zorgen. Ook van onze gasten kregen we eigenlijk alleen maar positieve reacties en het gevoel dat we echt iets van de  Italiaanse way of life hebben kunnen meegeven.

Bedankt Renée & Matthijs, Emilio & team, Leonardo, Alessandro, en bovenal Gea voor het organiseren van deze fantastische, zorgeloze dag!

Arjan en Marcella
 

Terug naar het overzicht