Jos & Bianca

Getrouwd op 23 mei 2006 aan de Amalfitaanse kust

Op 20 mei vliegen we om 12.30 uur van Amsterdam naar Napels en komen om ca. 15.00 uur op het vliegveld in Zuid Italië aan. Het is er schitterend weer (ca. 30 graden) en rijden met onze gehuurde Chevrolet Matiz (tevens onze trouwauto) door de prachtige bergweggetjes naar ons hotel aan de Amalfi-kust. Deze goddelijke kust onderscheidt zich door de pittoreske plaatsjes die op diverse hoogtes liggen midden tussen de rotsachtige bergen, en de prachtige zee.
 
Voordat we gaan trouwen hebben we nog mooi een paar daagjes om de omgeving te verkennen, en lekker ontspannen naar de grote dag toe te leven. Hier in Italië is door Italian Style alles keurig voor ons geregeld, tot het bruidsboeket aan toe, en daar hoeven we ons niet druk om te maken, en zo hoort het op je belangrijkste dag in je leven!
 
De dag van ondertrouw, 22 mei, rijden we relaxed rond 11.00 uur naar het stadhuis van Ravello. Dit is samen met Amalfi en Positano, een van de mooiste plaatsjes aan deze prachtige kust. Deze ondertrouw is eigenlijk een formeel maar wel gezellig gebeuren, waar je een aantal handtekeningen zet om de volgende dag te kunnen trouwen. Ravello ligt zo'n 6 km. landinwaarts vanaf Amalfi. Ook weer via zo'n heel smal kustweggetje helemaal de bergen in. Als je daar aankomt en je auto er parkeert, heb je een FANTASTISCH uitzicht over de zee en een aantal plaatsjes, zo mooi hoog zit je!
 
De trouwdag was fantastisch. We waren helemaal met zijn 2-en en na beiden afzonderlijk te hebben aangekleed reden we (te laat) naar Ravello waar iedereen al op ons stond te wachten. Maar geen stress, een uurtje vroeger of later maakt daar echt niet uit. Een super pittoreske trouwzaal, een hele warme hartige burgemeester en gezellige getuigen die daar allemaal in Ravello wonen. Een Nederlandse! tolk die vanaf het eilandje Capri is overgekomen met de boot. Alles was tot in de perfectie geregeld!
 
Na het officiële gedeelte stond de champagne al klaar buiten, en hebben we met de plaatselijke fotograaf die ook door Italian Style was geregeld een schitterende fotosessie gemaakt in Villa Rufolo. (prachtige tuinen met een geweldig uitzicht op zee) . De middag hebben we verder doorgebracht in een echt Italiaans restaurant waar we via reservering door Gea van Italian Style ook echt de hele middag in de watten zijn gelegd met lekker eten en drankjes. Ook zijn we nog even in een tegenover gelegen kerkje geweest, omdat we helaas niet voor de kerk konden trouwen. Pas heel laat in de namiddag zijn we moe maar voldaan teruggekeerd naar ons schitterende hotel, waar we al heel vroeg aan de huwelijksnacht zijn begonnen.
 
Een geweldige week daarna nog gehad, om nooit meer te vergeten. Bedankt Italian Style, alles was tot in de puntje geregeld!
 
Groetjes,

Terug naar het overzicht