Esther & Robin

Getrouwd op 2 augustus 2008 aan het Gardameer

Ik heb altijd gezegd dat trouwen voor mij niet hoefde.
Totdat Robin met het idee kwam in Italië te trouwen.
Gewoon met een klein clubje, intiem en gezellig. Ik ben achteraf zo bijzonder blij dat we het zo hebben gedaan.
Ik zei ook altijd dat het geen verschil uitmaakt, dat ene papiertje. MAAR ..... dat doet het wel.

 
Het is gewoon zo uniek om samen zo een dag te plannen en mee te maken. Helaas zijn we nu weer terug en is het sprookje voorbij, maar de herinneringen blijven!!!

Hoe het begon:
Nadat het idee er was om in Italië te trouwen, zijn we op internet gaan zoeken. Daar zijn we uiteindelijk Italian Style tegen gekomen en hebben een afspraak gemaakt. Alles is vrij eenvoudig te regelen via Gea. Je moet alleen wel weten waar je wil trouwen, er is zo veel keuze!. Dat was in het begin ons probleem! Wij wilde een locatie voor 15 personen, waarvan 3 kinderen. Nu zijn er in Toscane veel huizen te huur, echter heb je dan weer een auto nodig of taxi's. We gaven aan dat wij het altijd erg gezellig vonden rond het Garda meer. Gea kwam met het plaatsje Bardolino, waar je nog echt de ouderwetse straatjes etc. tegen komt. Alles is daar op loopafstand en dat geeft iedereen de mogelijkheid om even te winkelen, met zijn allen te eten en te borrelen. Aangezien wij vonden dat het helemaal top moest, hebben wij het beste 5 sterren hotel in Bardolino benaderd en daar het diner en de overnachtingen geboekt voor ons en de gasten. Na veel email contact met het hotel en Gea, was het plan compleet en hadden wij er vertrouwen in!

 
Zaterdag 2 augustus 2008 Zou onze trouwdag worden. Wij vertrokken op de woensdag ervoor. Wij hadden op donderdag een afspraak met de burgermeester en onze gastvrouw, de dag van de ondertrouw. s' Morgens vertrokken wij en voordat wij weg gingen werd er gemeld of het goed was, om voor s' middags een afspraak met de F&B manager van het hotel te maken. Bij het stadhuis hebben wij Patrizia ontmoet, onze gastvrouw voor onze speciale dag. Via deze weg willen wij haar nog bijzonder bedanken. Een leuke meid, leeft met je mee en weet het echt wel allemaal te regelen. "Dank je wel Patrizia". Samen met haar hebben we de papieren overhandigd, waarna de ambtenaar moeilijk deed, omdat het er teveel waren! Geen probleem dus, alleen heel veel discussie. Maar goed, aan het einde van de ochtend was alles geregeld en gingen wij terug naar het hotel. s' Middags hadden wij de afspraak met de F&B manager. Superblij met dit gesprek gingen wij naar onze hotelkamer. Echt alles was besproken. We konden zelfs rondlopen en melden waar we precies wilde zitten, buiten, binnen, onder de veranda etc. Of we speciale bloemen wilde, de wijnen per gang en ga zo maar door. We waren er voor ons gevoel nu wel klaar voor. Beetje onrustig ga je toch zwemmen, de volgende dag zouden onze gasten al komen.
 

Vrijdag 1 augustus kwamen onze gasten aan. Wij hadden gevraagd of bij aankomt van onze gasten en een glaasje Prosecco klaar kon staan. Bij aankomst waren allemaal lounge banken in een vierkant gezet en stonden de tafel vol met schalen fruit en twee obers in de aanval met de prosecco. Helemaal super, dus. s' Avonds zijn we met ze alleen het dorp in gegaan.

2 augustus 2008
In de lobby stond Patrizia klaar op het afgesproken tijdstip. Zij bracht voor Robin mijn bruidsboeket en voor mijn twee dochtertjes twee kleine boeketjes mee, welke erg leken op de foto die Robin vooraf had gestuurd naar Gea. Gea kwam zelf ook even langs! Wat een uitzondering was, aangezien ze ook in die periode op vakantie ging. Robin en mijn twee dochters vertrokken eerst, waarna ik met de fotograaf en mijn vader een kwartier later weg gingen. Het was een kwartiertje wandelen, alleen met mijn vader! Dat is pas bijzonder en alle Italianen roepen je de gelukswensen toe. Wat betreft de fotograaf: gewoon echt een hele aardige man (zijn assistente trouwens ook), hij helpt je, is correct en het resultaat van zijn foto's mag er zijn, top!
 
De ontmoeting voor het stadhuis is uniek! Gewoon een brok in je keel. In het stadhuis had ik muziek geregeld waar Robin niks van af wist. Een tenor die Italian Style had geboekt. Was af en toe lastig om alles geheim te houden en het was dan ook echt een verassing. De betreffende tenor was niet alleen goed, maar echt overweldigend goed! Voor een ieder die het overweegt in Italië te trouwen, boek wel live muziek! Het geeft dat romantische gevoel en maakt het tot iets bijzonder in tegenstelling tot een formaliteit. Vanuit het stadhuis, welke gevestigd was aan de haven stapte we in een bootje om naar een bijzondere lunch locatie te gaan. Gea had deze locatie aangeraden en het was zo een unieke plekje! Allemaal tafeltjes op een pier in het water. Wij zaten op een plateau er net iets boven in lounge banken van een lekkere lunch met wijn te genieten. De bruidstaart (waar wij ons zorgen over maakte) was ontzettend leuk en mooi. Drie lagen met alles erop en eraan. Deze locatie was trouwens ook uniek voor onze fotoreportage. Aan het water, allemaal oude trappen en straatjes en als je de trap op ging naar boven, was er een hele mooie groene tuin. Met de boot weer terug naar het hotel, waarna we een pauze hadden ingelast. Het was zo warm dat binnen tien minuten iedereen in het zwembad lag.

In de bar was het ontvangst voor het diner. Ontzettend veel amuses en prosecco stonden er klaar. Ze weten daar wel hoe het moet! Het diner was uitmuntend, daarbij hadden wij een trio geboekt: een pianist, violist en gitarist. Zij speelde de echte ouderwetse Italiaanse muziek, dat geeft je alleen al dat speciale gevoel.
We hebben er nog een week vakantie gevierd, nadat onze gasten twee dagen later weer vertrokken. Wij hebben toen al tegen Gea gezegd, dat alles helemaal naar wens was. Toch nog even special voor Gea. DANK JE WEL. Alles klopte, alles viel op zijn plaats en wij kijken zo super tevreden terug op onze trouwdag!
 

Terug naar het overzicht